Venkovní grily a grilování mnoha podob

Milujete také to všemožné grilování a rožnění? Ono je to opékání mnohých lahůdek na otevřeném ohni staré tisíce let. Již dávno lidé věděli, že koukání do ohně prostě uklidňuje. Stejně tak jako trávení času s přáteli a v rodinném kruhu. A stále i dnes se při ohni či u grilů nadšení lidé setkávají při přípravě kvalitního chutného jídla při všech těch oslavách a letních party. Kouzlo grilování přece nespočívá jen v nezaměnitelné vůni vašich doma a s láskou připravených pokrmů, kterou získávají tím přímým opékáním na voňavém dřevěném uhlí, ale ten pravý efekt je zakopán již v samotném obřadu.

Zahradní grily utužují vztahy

V kruhu přátel a rodiny se stává i obyčejné grilování nezapomenutelným zážitkem. Kouzlo, které vám dokáží poskytnout venkovní grily, máloco nahradí. Proto i maso volíme velmi pečlivě. Pokud jej chceme alespoň dvě hodinky předem marinovat a dochutit trochou koření a vůní bylinek, zážitek bude o to větší. Nemusíme připravovat pouze steaky, ale i ryby, plněné rolády, špízy, rajčátka a porcovanou zeleninu v podobě lilků či paprik. Výborné je i grilované ovoce, například ananas. Ke grilovaným pokrmům si zkuste přichystat pestrý výběr salátů, klasických domácích omáček a dipů, nebo i ochucené bylinkové máslo.

Venkovní grily a grilovací náčiní

Nejčastěji se používají zahradní grily a na ně dřevěné uhlí. Dobrou službu udělají také přenosné mini grily. Hodně oblíbený je i gril ve tvaru koule, kdy jeho horní část tvoří velká poklice. Právě díky ní je opékání o trochu rovnoměrnější. Dřevěné uhlí a dřevěné brikety jsou asi nejběžněji používané palivo při grilování. Vrstvu dřevěného uhlí lze zapálit klasickým způsobem, není dobré používat líh nebo benzín na jeho podpalování. Bezpečnost by se nikdy neměla podcenit. Uhlí je dobré zažehnout tak 30 až 40 minut před grilováním, aby se pak na něm vytvořila pěkná vrstva zbarvená do běla a uhlí pěkně žhnulo. V blízkosti grilu nenechávejte nic hořlavého a gril nepouštějte z očí do doby, až když uhlí úplně vyhasne a zchladne.

 

Napsat komentář

Vaše emailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.